Hakkında: Müzede Caz

Caz Derneği olarak 2016 yılında başlattığımız Müzede Caz projesi ile müzelerin büyüleyici ortamında kültürleri cazla buluşturuyoruz. Müzede Caz; Türkiye’nin birbirinden kıymetli müzelerinde gerçekleştireceğimiz akustik caz konserleri, atölyeler ve etkinliklerden oluşuyor. Etkinlikler ile müzelerin ziyaretçi sayısını arttırarak tanıtımına katkı sağlamayı ve kültürel mirasımızı cazın evrensel diliyle aktarmayı hedefliyoruz.

Kâr amacı gütmeyen bir yapıda gerçekleşen sanatsal faaliyetlerimiz T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izinleri ve büyükelçiliklerin, müzelerin destekleri ile Türkiye’nin farklı şehirlerinde, arkeoloji müzelerinde düzenleniyor.

Caz Derneği’nin tescilli markası ve isim hakkı sahibi Müzede Caz projesinin hedefi Türkiye’nin tüm illerinde yer alan müzelerimize ulaşabilmektir.

Gelecek dönem Müzede Caz programına @cazdernegi sosyal medya hesaplarından ve internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz.