Güncel

Küratörden: Saz, Caz ve Etnik Tınılar

Bu yıl 3. Senesinde Bodrum Caz Festivali’nin temasını Saz ve Caz / Jazz with an Ethnic touch olarak belirledim. 1 Eylül’de Görüşmek Dileğiyle…

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret ettik

Bodrum Caz Festivali küratörümüz Özlem Oktar Varoğlu, Festival Direktörümüz Tuğçe Alpaslan, festival danışmanımız Pınar Gürer ve festivalin İyi Niyet Elçisi Ayhan Sicimoğlu’nun da katılımıyla Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret ederek 1-9 Eylül tarihlerinde 3. kez Bodrum’da gerçekleşecek olan Bodrum Caz Festivali hakkında detayları görüştü.

Festival Başvuruları İçin…

Bodrum Caz Festivali’nde yer almak istiyorsanız, Başvurular için; info@cazdernegi.org / 0(312) 446 27 33

3. Bodrum Caz Festivali, “Saz ve Caz/Ethnic Jazz” Temalı Tasarım Yarışması Sonuçlandı!

Yarışmanın birincisi Gülseren Özdemir‘in çalışması oldu. Gizem Bakır’a ikincilik, Gamze Ağır’a ise üçüncülük derecesi uygun görüldü. Caz Derneği özel ödülü ise Baran Can’ın eseri oldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin akademisyenlerine ilgileri, öğrencilerine emekleri için teşekkür ederiz.

Festival’i Festival Yapanlar…

Bodrum Caz Festivali’nin ikinci yılında 15 konser, bir söyleşi ve üç sergi gerçekleşecek. Gerçekleşecek ama öyle “kolay” olmuyor bu festivaller. Gerçek bir “festival” olması için büyük uğraş ve emek gerekiyor.

Küratörden… Pop, Caz ve Bodrum

Bu bir Pop-Caz festivali olmayacak. O, başka bir tür. Bu sene temamız Pop ve Caz. Pop ve caz türlerinin ilişkisini irdeleyen, iki türün birbirini nasıl geliştirebileceğini keşfedeceğimiz bir festival hayal ediyorum.

Bodrum Caz Festivali Tasarım Yarışması Sonuçlandı!

Birinci seçilen esere, festivalin tüm görsel materyallerinde kullanılarak yer verilecek. Ayrıca yarışmaya katılan tüm çalışmaların yer alacağı bir sergi yine festivali programında ziyaret edilebilecek. Muğla Üniversitesi ve Caz Derneği olarak bu ortak paydada buluşmaktan gurur ve mutluluk duymaktayız. Tüm öğrencilerimize emekleri için teşekkür ederiz.

Teşekkürler…

“Birlikten kuvvet doğar” açıklamamız için kompozisyon sınavlarımızda sıkça verilen atasözlerimizden biri idi. Küçük dimağlarımızı BİR olma kavramını düşünmeye, beraberliğin yaratacağı faydayı öğrenmeye yönledirilmemiz, sonraki yıllarda TAKIM OYUNU oynamamız için çok değerli bir egzersiz oldu.

Caz’ın Ahenkle Dansı

Hayatın gürültüsünden sıyrılıp Caz’ın ahenkle dansını ruhumuzda hissetmek için 1-17 Eylül Turkcell Bodrum Caz Festivali’nde buluşalım.