Caz’ın Ahenkle Dansı

27/07/2017 23:41

Hayat, notalar ve melodilerden ibarettir. Yaşamın koşturmacası içinde kaçırdığımız notalar, melodiyi anlamsız hale getirir ve gürültünün içinde kaybolup gideriz. Mustafa Kemal Atatürk’ün müzik üzerine ifade ettiği: “Hayatta müzik lazım değildir. Çünkü hayat müziktir… Eğer söz konusu olan hayat, insan hayatı ise müzik mutlaka vardır. Müziksiz hayat zaten mevcut olamaz. Müzik hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir.” sözü aslında hayat ve müzik döngüsünü güzel bir şekilde anlatmaktadır.

 

Stresliyken, trafikteyken ve sorunlarla boğuşurken daima tatil hayaliyle rahatlayacağımız anı düşünürüz. Bu, hepimizin kolayca adapte olduğu ve uyguladığı stresle baş etme ve motive olma yöntemidir. Hangimize iyi gelmez ki Bodrum’un gece ışıkları altında, deniz dalgalarının ve kokusunun eşlik ettiği bir caz esintisi?

 

Hayallerimize bir dokunuş yaparak; şu an Bodrum’un o tarih kokan, meşhur beyaz evlerinin günümüzü aydınlattığı sokaklardan geçiyoruz. Bir müzik sarıyor çevremizi ve büyüsüne kapılıyoruz… Hayır, başka yerde erişemeyiz o notaların müthiş uyumuna. An’da kalıp yaşamı hissettiğimiz tek yer orası. O müzik, işte caz! Doğaçlama müziği iliklerimize kadar hissettiğimiz o an, bizi bambaşka dünyalara götürecek.

 

Hayatın gürültüsünden sıyrılıp Caz’ın ahenkle dansını ruhumuzda hissetmek için 1-17 Eylül Turkcell Bodrum Caz Festivali’nde buluşalım.

Arşiv

2024
Nisan
Şubat
2023
Ağustos
Mayıs
2022
Ekim
Mart
2021
Ekim
Eylül
Ağustos
Mayıs
Nisan
2020
Ağustos
2019
Kasım
Ağustos
Temmuz
Mayıs
2018
Ağustos
Temmuz
2017
Eylül
Temmuz
Haziran
Mayıs