Uluslararası Ankara Caz Festivali 25 yaşında!

07/10/2021 21:10

Uluslararası Ankara Caz Festivali 25 yaşında!

Özlem Oktar Varoğlu

Festival Küratörü, Caz Derneği Başkanı

#CazdaSürdürülebilirlik

 

25 yıl, dile kolay. Kurumları ve eserleri sürdürebilmenin önemini 25 yıl içerisinde gerçekleştirilen etkinliklerimizde kurduğumuz dostane ilişkilere, birikime, kurumsal iletişime bakınca daha iyi anlıyorum. 25. Yılında Ankara Caz Festivali’nin teması olarak #cazdasürdürülebilirlik konusunu seçtiğimizde, bu konuyu caz açısından yorumlama kararını aldığımızda henüz konu dünyanın sıcak gündemine oturmamıştı bile ama sinyalleri alıyorduk. Son yıllarda yaşadıklarımıza bakınca, savaş dönemleri dışında yaşamımızı bu kadar derinden etkileyen bir başka zaman dilimi olmadığını düşünüyorum.

Her festivalde günün koşullarına göre yeniden yapılanma, değişme, evrimleşmeyi benimsemiş bir yapı olan yani #sürdürülebilirlik açısından deneyimli bir Caz Derneği olarak bile oldukça zorlandığımızı söyleyebilirim. Mayıs 2021 içerisinde gerçekleştirmeye hazır olduğumuz festivali Covid-19 kapsamında festivale günler kala yapılan bir açıklamayla Ekim ayına taşındı. Festivali iki kez yapmışız gibi iş yükümüz arttı. Ancak Ekim’de de Ankara bir başka güzel.

Yukarıda göreceğiniz fotoğrafım ile anmak istediğim biri var. Eylül 2021 içinde kaybettiğimiz değerli dostumuz, Caz Derneği kurucu üyeleri arasında yer alan ve bana çok değerli bilgiler öğretmiş olan sevgili Murat Artu’nun çektiği bir fotoğrafım bu. Ona hala aynı sevgi ve saygıyla bakıyorum. Hoşça kal Murat ağabey.

Caz Derneği Yönetim Kurulu adına, bu serüvende bizlerle birlikte yürüyen başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere katılan, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz. Başta Festival Direktörümüz Pınar Gürer ve Direktör Yardımcımız Mert Orhun olmak üzere festivalde emeği geçen tüm dostlarımıza ve iş arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ederiz.

Konserlerde yakın ama mesafeli olarak buluşmak, özlem gidermek üzere, sağlıkla kalın.

 

Özlem Oktar Varoğlu
7 Ekim 2021

Arşiv

2024
Nisan
Şubat
2023
Ağustos
Mayıs
2022
Ekim
Mart
2021
Ekim
Eylül
Ağustos
Mayıs
Nisan
2020
Ağustos
2019
Kasım
Ağustos
Temmuz
Mayıs
2018
Ağustos
Temmuz
2017
Eylül
Temmuz
Haziran
Mayıs