5. Bodrum Caz Festivali

31/08/2021 17:05

5. Bodrum Caz Festivali

Bodrum Caz Festivali 5 yaşında. Kanımca ilk 5 yıl, bir festivalin sağlıklı büyüyebilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından büyük öneme sahip. Son iki yılı Covid-19 pandemi süreci içinde geçen festivalimizi ancak yaşatabildik, büyümesi ile ilgili hayallerimiz ise şimdilik askıda kaldı. Yine de hem uluslararası desteği az da olsa sürdürebildik hem de önümüzdeki senelerde Muğla’nın diğer kentlerinde de konserlerle festivali destekleme sözünü Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanımızdan aldık. Her şeye rağmen süren destekler ve ekibimizin büyük bir özveri ile çalışması sonucunda festival programını açıkladık.

Bodrum Caz Festivali, Bodrum’un uluslararası bir marka olma sürecine kaliteli bir katkı sağlayabilmek amacıyla tasarlandı. Kültürle bezenen her önemli sahil kentinde bir Caz Festivali olmalı, müziğin evrenselliğini yerel kültürle birleştiren festivaller kent için önemli.

Festivalin küratörü olarak festivalin temasının, içeriğinin, sanatçıların ve görsel tasarımların belirlenmesini ve bunların bir ahenk içinde izleyiciye sunulmasını görevlerimin arasında görüyorum. Bu süreçte hep Bodrum’dan beslendik, Bodrum’un mavisinden, begonvilinden, insanından ilham aldık. Ben de sonunda Başkanımız Ahmet Aras’ın çağrısına uydum ve Bodrumlu oldum. 

Akdeniz Kardeşliği teması ile hazırladığımız festivale 2 ülke sanatçıları katılabildi, ancak seneye hepimizin sağlıkla kavuşmasını ve yer veremediğimiz bir çok sanatçı ve grubu önümüzdeki senelerde ağırlayabilmeyi diliyorum.

Teşekkür Ederiz.
Festivalin sürdürülebilir olması için gerek kamu gerek özel kurumların desteğini alabilmek çok önemli. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sayın Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Sayın Hüseyin Tutkun ve tüm Belediye ekibinin güler yüzlü destekleri ile zor olanı birlikte başarabildik. Teşekkür ederiz.

“Akdeniz Kardeşliği” temamız doğrultusunda önemli bir caz grubunu festivalimizde ağırlamamıza destek olan İtalyan Büyükelçiliği’ne ve Kardeş Festivalimiz Rhodes Jazz Festival’e karşılıklı gerçekleştirdiğimiz konserler için Redwood Entertainment yöneticilerine teşekkür ederiz. İlerleyen senelerde diğer ülkelerin de katılımını sağlamaya çalışacağız.

Festivalimiz Europe Jazz Network üyelerinden biri olarak Avrupa caz kurumları ile işbirliği yapmaktadır. İletişimimizin giderek artmasını diliyorum.

Her yıl festivallerimizin görsellerini tasarlayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü başta Bölüm Başkanımız Sayın Erol Turgut olmak üzere akademisyenleri ve öğrencilerine özel bir teşekkür ederiz.

Festivale konaklama desteği veren BODER’e ve Very Chic Hotel’e çok teşekkür ederiz. Bu sene aramıza katılan Anthaven ve Radisson Collection Hotel’e hoş geldiniz diyor, işbirliğimizin artarak sürmesini diliyoruz. Sanatçılarımız bu sene sayelerinde Bodrum’u daha güzel hatırlayacaklar.

Festivale her yıl destek veren Renault MAIS’e bizimle birlikte festivale inandıkları için çok teşekkür ediyoruz. Bu sene festivalimizin aracı ile işlerimiz çok kolaylaştı.

Konserlere ev sahipliği yapan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü; sevgili Uluç Tezer ve ekibine, Erkan Oğur Müzik Okulu ile Caz Atölyelerine ev sahipliği yapan Erkan Oğur’a, TAV Passport, BODFAD, The Nature Love, Idecon, Körfez Restaurant, Prep_Yalıkavak, Mine Sanat Galerisi, Özlen Tasarım gibi festivale çeşitli destekler veren kuruluşlara ve bir çok sessiz destek sağlayan kahramana çok teşekkür ediyoruz.

Medyanın desteği yaptıklarımızı görünür kılmaları çok değerli. Basın Sponsorları T24, KentTV, Radyo ODTÜ, Cazkolik, Jazz Dergisi, MAG Medya, Bodrum’da Yaşam ve tüm haber desteği veren Medya mensuplarının destekleri ile festival bu yıl yine gerçekleşebiliyor.

Operasyonda My Organizasyon ekibine destekleri için teşekkür ederiz.

Caz Derneği ve Festival ekibinde çalışan ve çalışmış olan herkese teşekkür etmek istiyorum, gönüllüsüyle, profesyoneliyle hepsinin emeği büyük. Caz Derneği Yönetim Kurulu olarak Festival Direktörümüz Pınar Gürer, Direktör Yardımcımız Mert Orhun, Selma Güçlü Çetin, Rana Celebcioğlu’na teşekkür ederiz. Festivalin süreçlerinde destek veren IDECON ekibi, Atila Başaran, Selin Demiral, Hakan Demirbilek, Öykü Göğer, Funda Çavdar Ünlücayaklı, Sinan Dalkılıç, Utku Dönmez, Can Koçak, Eren Gül ve Bodrum’daki iş ortaklarımıza teşekkür ederiz.

Bodrum Caz Festivali’nin adını koyan Devrim Erol’a da tekrar teşekkürler. İyi ki 5 yıl önce bu fikirle bana geldi, Bodrum’un çok güzel bir festivali oldu.

İki yıldır Covid-19 yüzünden festivalimize katılamadıklarından dolayı çok üzgün olduğumuz Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Yıldızları Orkestrası’nı ve bu sene yer alamayan bir çok sanatçımızı seneye daha iyi koşullarda ağırlayabileceğimizi umuyoruz.

Sağlıkla ve müzikle kalın,

Özlem Oktar Varoğlu
Bodrum, 31 Ağustos 2021

Arşiv

2024
Nisan
Şubat
2023
Ağustos
Mayıs
2022
Ekim
Mart
2021
Ekim
Eylül
Ağustos
Mayıs
Nisan
2020
Ağustos
2019
Kasım
Ağustos
Temmuz
Mayıs
2018
Ağustos
Temmuz
2017
Eylül
Temmuz
Haziran
Mayıs