Uluslararası Caz Günü ve Caz Derneği

29/04/2021 17:29

Uluslararası Caz Günü, 2011 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından "cazı ve dünyanın dört bir yanından insanları birleştirmedeki diplomatik rolünü vurgulamak için" ilan edilen Uluslararası bir Gündür. Her yıl 30 Nisan'da kutlanıyor. Ünlü caz piyanisti ve UNESCO iyi niyet elçisi Herbie Hancock’un fikri olarak yola çıkan ve ilan edilen bu uluslararası gün hem Birleşmiş Milletlerin hem de Avrupa Birliği’nin takvimlerinde önemli bir kutlama günü olarak sayılıyor. Dünyanın her yerinden müzisyenler, öğrenciler, festivaller 30 Nisan günü caz müziğini kutluyor, anıyor ve global bir etkileşim yaratmak için dijital platformlardan neler yaptıklarını paylaşıyor, etkinliklerini bu gün için özel olarak tasarlıyor. Caz Derneği olarak biz de her yıl çeşitli etkinliklerle caz gününü kutluyoruz.