Güncel

13.OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI İLANI

CAZ DERNEĞİ 13.OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI İLANI

5. Bodrum Caz Festivali

Bodrum Caz Festivali 5 yaşında. Kanımca ilk 5 yıl, bir festivalin sağlıklı büyüyebilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından büyük öneme sahip.

Uluslararası Caz Günü ve Caz Derneği

Uluslararası Caz Günü, 2011 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından "cazı ve dünyanın dört bir yanından insanları birleştirmedeki diplomatik rolünü vurgulamak için" ilan edilen Uluslararası bir Gündür. Her yıl 30 Nisan'da kutlanıyor.

Müzede Caz

Müzede Caz; Türkiye’nin birbirinden kıymetli müzelerinde gerçekleştireceğimiz akustik caz konserleri, atölyeler ve etkinliklerden oluşuyor. Etkinlikler ile müzelerin ziyaretçi sayısını arttırarak tanıtımına katkı sağlamayı ve kültürel mirasımızı cazın evrensel diliyle aktarmayı hedefliyoruz.

Goethe Enstitüsü Uluslararası Yardım Fonu

Goethe Institute Ankara’ya ve genel merkezinin olduğu Almanya ofisine, tüm Avrupa’daki kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin faydalanabileceği bir çağrıya çıktıkları için çok teşekkür ediyoruz.

Küratörünün Gözünden 4. Bodrum Caz Festivali

Caz Derneği olarak düzenlediğimiz Bodrum Caz Festivali dördüncü yılına ulaştı. Enteresan bir hikayesi var bu festivalin. Ankara’ya soluk getiren bir çok etkinlik yaptığımı, bir çok festival düzenlediğimi bilenleriniz vardır. Önce ODTÜ Caz Günleri sonra Ankara Caz Festivali, MartFestODTÜ, Sokak Festivali, Türk Sanatları Festivali… Sanatın ve kültürün aydınlatma gücüne inancım bir çok projeyi çok az destekle hayata geçirecek kadar çoktur!

Tasarım Yarışması, 16.07.2020 tarihinde sonuçlandı

Yarışmanın birincisi Akın Pala‘nın çalışması oldu. Dilek Kaya’ya ikincilik, Ceren Keskin’e ise üçüncülük derecesi uygun görüldü. Caz Derneği özel ödülü ise Cengizhan Doğan’ın eseri oldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin akademisyenlerine ilgileri, öğrencilerine emekleri için teşekkür ederiz. Yarışmaya katılan tüm eserleri festival tarihlerinde web sayfamızda yayınlanacak olan Dijital Sergi’de gezebilirsiniz.

4. Bodrum Caz Festivali

4. Bodrum Caz Festivali, 1 – 9 Eylül 2020 tarihlerinde gerçekleşecek. Sanatçı başvuruları için tıklayınız.